dimecres, de febrer 21, 2007

Fonda El Camí, a Cambrils

Quan parlo de aquesta fonda, sempre dic que és una d'aquelles de tota la vida... Es va fundar el 1962 i jo vaig neixer un any després i com la meva família materna és cambrilenca, doncs sempre l'he vist oberta.

Fonda El Camí. Carrer de Jacint Verdaguer, 17. Cambrils (Baix Camp). Tarragona. Telèfon: 977.360.302. Fax: 977.791.125.
No té pàgina web ni correu electrònic.

Es troba situada al Cambrils poble, el de pagès d'abans, molt diluït per l'abandonament de la pagesia en favor de la construcció. La fonda continua oferint el que s'espera d'un establiment d'aquestes característiques, un preu mòdic pel que fa a la restauració i a l'hospedatge, sense ostentacions però adaptant-se a les exigències dels clients actuals, d'aqui la seva reforma l'any 2006 amb una nova decoració que podrà agradar més o menys, però que manté el tracte cassolà d'una fonda de tota la vida.
A Cambrils hi ha molt bons restaurants, alguns de renom, però ni la butxaca ni l'estòmac estàn sempre disposats pels excessos. Els preus de la fonda són mòdics en tots els sentits, en el menú d'entre setmana, el de cap de setmana, la carta i l'hospedatge.
El darrer que he provat és el menú d'entre setmana, a 10 euros. Aquell dia havia el següent: de entrants, amanida, escudella i sucs; de primer plat, espagueti carbonara i fessols amb llonganissa; de segon plat, bistec a la planxa, llom a la planxa, xurrasco al forn, calamars a la planxa (frescos!) i bacallà al romesco; de postres, fruita, sorbets, gelats iogurts, flam cassolà i tarta.
El menú de cap de setmana el vaig provar l'agost passat, no recordo el preu, però en tot cas la relació qualitat/preu era molt correcte.
Tot i que no entra dins dels objectius d'aquest bloc us poso uns preus orientatius de quan costa l'hospedatge en mitja pensió per si us interesa. El segon preu és de la habitació que dóna al pati interior, sé que hi ha habitacions que tenen una petita terrassa amb vistes al pati, però no puc assegurar que totes en tinguin: fins l'abril 31 i 38 euros; fins el juny, 34 i 41 euros; juliol, agost i fins l'11 de setembre, 41 i 48 euros.
En definitiva, un lloc econòmic amb un tracte afable i menjar cassolà, apte per totes les butxaques i estòmacs.

dissabte, de febrer 17, 2007

El bloc de la Raquel Ritz

Encara que no és habitual, perquè aquí escribim recomanacions dels llistaires, avui he trobat un bloc aliè que ens pot servir d'orientació en alguna ocasió.
Porta com a nom Raquel Ritz, el subtitula com a "coses sobre viatges, restauració, informació útil..." i alguna de les entrades que he llegit són molt correctes.