dimecres, d’abril 04, 2007

Nihon Sakari, a Barcelona

Ens explica en Txerra Cirbián que prop de la seva feina hi ha un restaurant japonès que té un menú de migdia molt correcte, en la relació qualitat-preu.
Restaurant Nihon Sakari. Carrer de Girona, 88. 08009 Barcelona (Barcelonès). Telèfon 932.650.460. No té pàgina web ni e-correu.
Es tracta d'un local petit, amb personal que gairebé no parla ni el castellà, i que fa un tipus de menú de migdia senzill, quasi sempre el mateix, però que es pot menjar i amb un preu fix de 9,35 euros, amb quatre plats, beguda i postre o café inclosos.
A la nit i els festius el menú puja a 12,50 euros. Per cert, crec que no tanquen mai, una cosa molt oriental per una altra part, i perfecte per èpoques vacacionals.
Els restaurants japonesos han crescut molt a Barcelona capital i no són gaire econòmics. Aquest ho és i puc assegurar que els productes semblen molt correctes.
Per començar, et porten sempre una tovalloleta blanca, humida i calenta, per rentar-te les mans. Un costum que m'agrada molt, la veritat.
Mentre esperes la comanda, et deixen uns brots de soja dolça com mini-aperitiu.
El primer plat és una sopa de algues i tofu o un rollito de primavera.
El segon és una tapa: un parell de boletes de peix, d'empanadilles o de farcits.
El tercer és un plat d'arrós (n'hi ha de diferents tipus) o uns tallarins japonesos.
El quart és el típic sushi (peix cru amb arrós), però també es poden escollir altres coses, com ara ànec, pollastre i altres plats típics. Jo, per exemple, vaig tastar el peix cru, sense l'arrós: uns talls petits de salmó, tonyina i d'altres, amb salsa de soja.
I de postre, fruita, gelat o un cafetó.
No n'he trobat gaires enllaços sobre el restaurant: un, dins d'El placer de devorarse, un diari amb un apartat d'opinions sobre viatjes i restaurants a descubrir; i un altre, dins del blog d'Albert Ribera-Internet, tecnología, ocio, viajes, felicidad…, d'un noi que es quasi es diu com l'altre, però amb B (alta) i no V (baixa).