dimecres, d’abril 04, 2007

Nihon Sakari, a Barcelona

Ens explica en Txerra Cirbián que prop de la seva feina hi ha un restaurant japonès que té un menú de migdia molt correcte, en la relació qualitat-preu.
Restaurant Nihon Sakari. Carrer de Girona, 88. 08009 Barcelona (Barcelonès). Telèfon 932.650.460. No té pàgina web ni e-correu.
Es tracta d'un local petit, amb personal que gairebé no parla ni el castellà, i que fa un tipus de menú de migdia senzill, quasi sempre el mateix, però que es pot menjar i amb un preu fix de 9,35 euros, amb quatre plats, beguda i postre o café inclosos.
A la nit i els festius el menú puja a 12,50 euros. Per cert, crec que no tanquen mai, una cosa molt oriental per una altra part, i perfecte per èpoques vacacionals.
Els restaurants japonesos han crescut molt a Barcelona capital i no són gaire econòmics. Aquest ho és i puc assegurar que els productes semblen molt correctes.
Per començar, et porten sempre una tovalloleta blanca, humida i calenta, per rentar-te les mans. Un costum que m'agrada molt, la veritat.
Mentre esperes la comanda, et deixen uns brots de soja dolça com mini-aperitiu.
El primer plat és una sopa de algues i tofu o un rollito de primavera.
El segon és una tapa: un parell de boletes de peix, d'empanadilles o de farcits.
El tercer és un plat d'arrós (n'hi ha de diferents tipus) o uns tallarins japonesos.
El quart és el típic sushi (peix cru amb arrós), però també es poden escollir altres coses, com ara ànec, pollastre i altres plats típics. Jo, per exemple, vaig tastar el peix cru, sense l'arrós: uns talls petits de salmó, tonyina i d'altres, amb salsa de soja.
I de postre, fruita, gelat o un cafetó.
No n'he trobat gaires enllaços sobre el restaurant: un, dins d'El placer de devorarse, un diari amb un apartat d'opinions sobre viatjes i restaurants a descubrir; i un altre, dins del blog d'Albert Ribera-Internet, tecnología, ocio, viajes, felicidad…, d'un noi que es quasi es diu com l'altre, però amb B (alta) i no V (baixa).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi vaig tenir el paler d'anar ahir i està prou bé... molt recomanable!!

Anònim ha dit...

Aquest restaurant japonés (si és el que està al carrer Girona just per sota d'Aragó) es destaca també per altres motius, com ara que els cambrers no entenen el japonès, el text en japonès de la carta està mal escrit, i uns quants plats són de cuina xinesa.

Un més dels cada cop més habituals restaurants xinesos que es fan passar per japonesos i on el menjar, i això ja és opinió personal, és molt fluix.

Albert Ribera ha dit...

Gracies per destacas això de la V i la B!!

Aquí en hi ha més: http://www.barceloca.com/es-ES/ps/-/Restaurantes-japoneses-Barcelona/115173.aspx