dilluns, de juny 19, 2006

Patagonia, a Barcelona

Desprès d'uns quants restaurants orientals, en Txerra Cirbián proposa un restaurant argentí al centre de Barcelona, a la cantonada oposada a la de l'Hotel Palace (l'antic Ritz).

Restaurant Patagonia Beef & Wine. Gran Via de les Corts Catalanes, 660. Barcelona (Barcelončs). Telèfon: 93.304.37.35. Encara no té web ni correu electrònic. Preus: de 30 a 35 euros. Tanca els diumenges.

El local és el de l'antiga Joieria Sunyer, de la qual en queden encara alguns elements arquitectónics i decoratius, peró el que destaca són unes grans fotos amb prats i bestiar i amb vinyes.

Ja se sap que quan es parla d'Argentina, es parla de carn. El mateix nom del restaurant ho confirma: carn i vi. Per això, la oferta és molt clara. L'entrant (o primer) és el típic xoriço criollo, la llonganissa i les botifarres de carn de bou, les empanades i verdures a la graella. I com plat principal, la carn, en racions de 250, 350 i 500 grams, i en dos preparacions bàsiques, el bife (entrecot) i el llom (filet), amb diverses salses i complements. Nosaltres vam tastar el filet amb salsa de múrgoles flamejades al brandi i el bife amb foie d'ànec. La carn era collonuda (sembla ser que un dels socis és un gran ramader i exportador argentí). No vam prendre postres; èrem molt tips.
Per compensar aquesta absència en aquest apartat, afegeixo l'opinió de la crítica de gastronomia d'El Periódico, la Guillermina Botaya, quan va obrir el restaurant, fa uns mesos: "La carta es completa amb un bufet de amanides i una deliciosa rebosteria. Inexcusables els pastissets de dolç de llet amb quenelle gelada, el milfulles de fruits vermells, el pastís tatin i el tiramisú".
A l'apartat de vins, ella va escriure: "El celler de l'establiment inclou les principals denominacions d'origen espanyoles i les millors referències argentines: deixant-se aconsellar es descobreixen autèntiques joies."
La veritat és que nosaltres vam tastar un vi negre argentí (no recordo el nom, la veritat). Era bo, però m'estimo més un Rioja o un Ribera de Duero. Al final no vam passar dels 25 euros per cap.
Que vagi de gust, sobre tot pels carnívors.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola amigos de La Cuina de la LLista.

Ya tenemos en patagonia beef & wine, nuestro sitio y dirección electrónica.

www.patagoniabw.com
info.bcn@patagoniabw.com

Hasta la próxima y gracias por visitarnos.

adriana
patagonia B&W