En Txerra Cirbián ens va recomanar aquest restaurant el mes de març, però ha retocat algunes coses. El comentari inicial està més a sota... al inici, el més actual
Cardona 7. Cardona, 7. Vic (Osona, Barcelona). Telèfon: 93.886.38.15. No té pàgina web, però podeu demanar que us enviin la carta de temporada a l'adreça de correu electrònic dani@nine.ch
Té un horari ben curiós: obre de dimarts a divendres, de 20.00 a 0.00 hores; dissabte, també de 13.00 a 16.00 hores; i diumenge tan sols de 13.00 a 16.00 hores. Preu del menú degustació: 30 euros. Vi, aigua i café, apart.
Vam estar dissabte passat, 12 d'agost, i vam prendre el menú degustació, amb un vi de la casa, un rioja correcte (6 euros més). No m'havia recordat de les grans fotos de les parets: bars i restaurants de carretera, alguns destartalats... Potser un símbol a recuperar, com va fer en Bigas Luna en alguna de les seves pel·lis. També apareixen noms de tapes i preus, com fan alguns restaurants bascos.
Els plats del menú: un petit cub de poma, ceba i foie, que es desfeia a la boca; unes sardines marinades amb tres tipus d'enciam; pasta farcida de verduretes al vapor, estil oriental; llom de bacallà; farcellets de carn i, de postre, flan de mango amb nata (potser lo més fluixet de la nit).
Comentari del 17 de març del 2006 (també d'en Txerra).
Cardona 7 és perfecte pel cap de setmana... És un d’aquells llocs secrets... però per compartir.
No fa massa temps hi havia a Vic un “un estrella” Michelin amb el nom del seu cuiner: Jordi Parramon. Deien, i no sé si és cert, que fart de que els seus propis amics no poguessin anar-hi i d’altres qüestions va decidir tancar... i reobrir amb un altre estil.
El resultat és el Cardona 7, nom i número del carrer on hi havia el Parramon, a la vora de la plaça Major de Vic, ciutat que us convido a conèixer encara que hi hagi boira.
El Cardona 7 és ara un restaurant estil d’un bar de tapes: ofereix una carta de mitges racions que es poden anar demanant segons la gana de cadascú.
Però el que us recomano de tot cor és el seu menú degustació per 30 euros: cinc plats (de mitja ració) i postre; vi a part, amb ofertes com ara les seves sardines marinades amb tomàquet, els niguiris i el sushi (té coses orientals curioses), la cassoleta de cigrons, els peus de porc com li rota (per exemple, amb sobrasada), el bacallà en mil maneres, la carn al seu punt... I sempre amb una matèria primera d'excel·lent qualitat.
Aquest Nadal, oferia un menú a base de crema de ceps, terrina de fetge d’ànec, figues i torradetes d’olivada, cua de rap amb suquet de verduretes; un farcit de col amb l'entrecot a dins; espàrrecs i salsa d’oporto i souflé de xocolata. Tot, per 40 euros!
S'hi pot anar amb nens, perquè el lloc, amb taules de fusta i estalvis de plàstic ho permet, encara que no s’ha de tenir pressa. Bona cuina, moderna i a uns preus ajustats.
(alguns comentaris sobre el tema els podeu trobar a aquesta llista de discussió de Verema.com).
dimecres, d’agost 16, 2006
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada