dimarts, de gener 30, 2007

Can Josep, a Bot

Hotel-Restaurant Can Josep.
Avinguda de Catalunya, 34.
Bot. Terra Alta.
Telèfon: 977.428.240.
Fax: 977.428.345.
Pàgina web a internet: www.canjosep.com

Vam anar-hi dues persones. De primer, vam demanar una amanida de cabdells amb tonyina i anxoves i carpaccio de bacallà amb fons de tomàquet natural. De segon, dos farcells de butifarra de ceba amb tomàquet badat. I de postre, pinya natural i gelat de vainilla banyat amb xocolata calenta. Cafè i tallat. Preu total: 21 euros. Cadascú? No, no... Tots dos.

Això és el menú que vam fer a Can Josep: 9,50 euros per cap. És el menú d'entre setmana. El de festius i vespres surt per 15 euros. La carta no la vaig poder veure ja que acabaven de tornar de les vacances d'hivern i l'estàven remodelant encara. A la seva pàgina web hi ha una selecció de plats però sense preu.

En una publicació que portàvem de la comarca parlava del menú de la Terra Alta que ofería el restaurant: amanida, escalivada, truita (d'ous) amb suc, embotits de la zona, un pernil per anar tallant... Li vaig preguntar a la mestressa si el continuaven fent. La resposta ens va sorprendre, però favorablement: ja no el feien, va arribar un punt que servien uns 150 menús cada dia del cap de setmana, gent de la zona que anava a fartar-se, el pernil no era consumit si nó saquejat literalment. Això no era el que volien, guanyaven diners però no gaudien del que feien. I van decidir canviar radicalment la seva estratègia, van triar cercar una clientela que sabès
apreciar els plats d'abans amb un toc de modernitat i amb una presentació més estilitzada, però sense arribar a la cuina d'autor, i aquesta idea també ha impregnat una mica el seu menú diari.

El dia que vam anar n'hi havia el següents plats:
Primers: Amanida verda, Amanida catalana, Sopa, Fessols amb xoriço, Tallarines amb tomàquet, Cabdells amb tonyina i anxoves, Carpaccio de bacallà sobre tomàquet natural.
Segons: Pollastre a la brasa, Llonganissa a la brasa, Callos de vedella, Croquetes cassolanes, Calamars a la romana, Lluç a la planxa, Pescadilla, Farcells de botifarra de ceba amb tomàquet badat.
La qualitat del que vam menjar i les idees clares de la família que regenta aquest hotel em porta a recomanar-lo amb la seguretat que quedarem ben servits triem el que triem.