dimarts, d’octubre 02, 2007

Origen 99.9%

Desprès d'alguns mesos d'inactivitat, La Cuina de la Llista s'anima amb una aportació d'en Carles Pina i Estany. Avui ens parla de l'Origen 99.9%, en concret del local situat al carrer de Muntaner.
Restaurant Origen 99.9%. Carrer de Muntaner, 409. Barcelona. Telèfon: 93.201.45.79. Pàgina web: http://www.origen99.com/web/. El preu per persona d'un sopar complet (dos plats, postres i aigua) és d'uns 18 euros.
"L'Origen 99.9% és una cadena de restaurants, cinc dels quals estan a Barcelona i un a Tarragona.
Jo he estat nomès al del carrer de Muntaner, però tres cops ja. El lloc, des de fora, sembla un bar. Però no: és nomès una falsa sensació. Bàsicament és un restaurant.
El primer que crida l'atenció és la carta. Sembla una revista d'unes 50 pàgines, on s'expliquen diverses coses de la cultura catalana. Hi són els plats i s'explica de forma extensa el seu origen, zona i any. També s'explica com està cuinat, quina tradició té, etcètera. A la mateixa pàgina web es pot descarregar el menú.
La carta consta de força torrades, com ara d'escalivada, embotits i d'altres. També d'alguns farcits, com ara tomàquet farcit, poma farcida, ceba farcida... Evidentment n'hi ha força carns i alguns peixos. Els plats estan ben acabats i en el seu punt.
De postres n'hi ha des dels típics, com ara codony i formatge, mel i mató, fins a d'altres clàssics renovats, com el pa amb xocolata i oli: xocolata freda, molt espessa, dins d'un got, amb gotes d'oli i una mica de pa per sobre. Un plat típic renovat! N'hi ha una àmplia elecció.
Un detall: la música no és catalana, en general. Música moderna, a un volum agradable, molt fluix, però potser podrien posar música tradicional o moderna catalana.
Molt recomenat per qui vol provar menjar típicament català, com a casa, i a un preu molt assequible. També per qui vol ensenyar menjar català a gent de fora: millor impossible!".