diumenge, de novembre 11, 2007

La Porteria

Carles Pina i Estany ens ofereix una nova aportació a La Cuina de la Llista.
Avui ens parla de La Porteria, "una de les millors cuines de mercat que es poden trobar; un lloc acollidor, agradable, sense massificar".
La Porteria. Carrer de Laforja, 11 (entre Balmes i Via Augusta). Barcelona.
Telèfon: 93.218.27.88. No té pàgina web. Correu electrònic: laporteria@resencio.com. Accepten Ticket Restaurant. El preu del menú nocturn és de 22 euros.
El sopar comença amb una cata d'olis. El propietari, que realment sap d'hostaleria, ens porta tres olis, pa i olives. Fa una cata d'olis, una explicació de com són i perquè són així.
L'Ángel n'és el propietari. Té uns 35 anys i és d'aquestes persones que realment disfruten del què fan i com ho fan, que saben tot el què hi ha al plat, d'on ve i com s'ha cuinat. Jo diria que és un friki de la cuina.
Doncs l'Àngel, amb el seu domini de les eines, no té inconvenient en acabar de preparar els plats davant del client. Preparar el peix o un steak tartar són tasques que ell, a vegades, fa a prop nostre, captivant tota l'atenció amb el ritual de cuina oberta.
Una bona elecció és demanar si té algun plat especial del dia. A vegades hi ha algun peix especialment fresc que ell gustosament prepararà.
L'últim cop que hi vaig anar va venir un tomàquet molt bo, feia molt bona olor. A Barcelona no n'havia menjat mai cap així. Li vaig comentar i em va dir que "l'hem collit aquest matí de l'hort del pare". Caram!
Un altre moment vàrem demanar quin vi recomanava amb aquells plats. Ell va oferir-nos el seu propi vi: té una vinya a Burgos. Evidentment, ens va presentar el vi, va jugar amb el vi, que el diu.
De postres sol tenir alguns pastissos bons (casolans) però també, si estem de sort, té unes boles de xocolata a tres capes fetes totalment al restaurant que estan boníssimes.
Recomano anar-hi amb temps i amb ganes de disfrutar de menjar tradicional, sense grans floritures (bé, alguna s'hi pot trobar), amb matèria prima de primera qualitat, del mercat, del dia.
Algunes referències a internet són a Webares i a Restaurants OK.

1 comentari:

Camil Ros ha dit...

en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
en el qual hi ha el vostre bloc, entre tots aquells escrits en català que m’agrada visitar.
http://cuina.camilros.cat