divendres, d’abril 28, 2006

El Carro, a Baro

El nostre company Lo Vilot ens ofereix el seu punt de vista sobre aquest restaurant del Pallars.

Ho encapçala amb aquestes paraules: "Uns dies de festa al Pallars, un restaurant recomanat cada cop que torno a aquestes terres de pau i saber viure".

Restaurant El Carro
Finca La Vinya, s/n. Carretera de Sort a la Pobla de Segur. 25593 Baro (Pallars Sobirà. Lleida). Telèfon: 973.662.148. Es pot fumar.

"Com he dit no es un restaurant recomanat pel fet d’estar-hi un cop. Sempre que estic per la zona aprofito per fer-hi un dinar", afegeix.

La seva especialitat son les carns a la brasa però, sense cap mena de dubte, destaquen l'espatlla i la cuixa de cabrit al forn... i de cordé (li diuen així al xai a les Terres de Ponent). Deliciós. De fet agafa tal punt de cocció que l’os que envolta la carn pràcticament es desfà...

És dels pocs restaurant que conec a Catalunya que tenen aquells forns d'obra escalfats amb llenya. La temperatura al interior és sempre constant i és evident que la despesa és important.
Comentant el fet amb la mestressa, ens va ensenyar molt amablement les instal·lacions i, sobre tot, el forn (del que evidentement és l’ànima i es mostra molt orgullosa). Nomès obren els caps de setmana i el dies festius. El forn el posen en marxa el dijous per tenir la temperatura òptima de cocció pel divendres al vespre.

Els preus no son pas cars. L'aperitiu a la terrassa, una amanida de primer, que vam compartir i ens va sobrar, i dues espatlles, més vi i café... 45,00 euros tots dos! (i tinc la factura per demostrar-ho).

El paratge es deliciós, just al costat del riu que el separa de la carretera... per tant, un lloc tranquil. Prendre un aperitiu a la seva terrassa, abans de dinar, convida a preparar-te pel que arriba desprès.
A la xarxa només he trobat un comentari a Restaurantes OK.com, que sembla tan sols de caràcter publicitari.

1 comentari:

ra ha dit...

Ho subscribeixo tot tot. El restaurant és genial. El xai exquisit. La propera vegada que hi vagis proveu la fideuá