dilluns, d’abril 10, 2006

La Tasqueta, a Barcelona

En Txerra Cirbián us recomana aquest petit restaurant, situat al costat de Hisenda, al centre de Barcelona: "La relació qualitat-preu és més que correcta i el seu jove xef, Sergio Lahora, és un bon cuiner i bona gent".

La Tasqueta. Carrer d'Aragó, 209. Barcelona (Barcelonès). Telèfon: 93.451.72.30. Té a punt la seva pàgina web i correu electrònic, però encara no són a punt.
Horari: de 13.00 a 16.00 y 20.30 a 23.30 horas. Tanca festius, diumenges i dilluns al matí.

Tipus de cuina: tradicional, de mercat, casolana, però posta al dia. Encara que Lahora va estudiar a l'Escola Hofmann, és un cuiner autodidacta. No fa el que diuen "cuina d'autor", però ell és "autor" dins la seva cuina.

"Vaig descobrir aquest repetit restaurant amb uns amics, fa un parell d'anys", explica en Txerra. "En Sergio, el seu xef, ens va proposar uns entrants variats. Hi havia unes carxofes fregides boníssimes (no sé com són les que en Pere Castells ens va recomanar a l'Expo 33, però aquestes són excel·lents!)...
De segon, filet de bou al rocafort; la meva dona va demanar un bacallà confitat que no vaig poguer deixar de tastar... I de postre, la bomba de xocolata. Amb un Costers del Segre blanc, no vam passar dels 25-30 euros per cap".
"És un bon restaurant per anar-hi, per exemple un divendres o dissabte nit, però una trucadeta per reservar no anirà malament, sobre tot aquests dies de Setmana Santa", diu.

En Txerra afegeix que va recomanar el restaurant a la Guillermina Botaya, la crítica de gastronomia del diari El Periódico i ella hi va escriure el següent: "Seria una pena que aquest petit i grat restaurant passés desapercebut, immers en el flux circulatori del carrer d’Aragó, cosa que s’oblida una vegada a dins. Perquè el local mereix més d’una visita i és d’aquells establiments en què els clients aviat es converteixen en addictes. (...) Una de les especialitats, el filet, es presenta en set variants: amb salsa de sobrassada, en escabetx, farcit amb salsa de raïm i trossejat al pernil ibèric, només per citar-ne algunes. Entre les carns, hi ha una altra fantàstica troballa. Es tracta de la botifarra d’ànec amb rossinyols, molt gustosa, igual que el micuit de foie amb vinagreta de Mòdena; bacallans –confitat amb compota de tomàquet i mel i al pil-pil– i una desena de recomanacions, que inclouen les truites de favetes i botifarra negra, de xoriço i de bacallà".
I fa no gaire va tornar i en va afegir algun plat més: "La seva carta s'inicia amb una sèrie de petits entrants per a picar: popets guisats, fabetes saltejades amb fuagràs, truita xoriçera, regirat d'espàrrecs amb pernil ibèric i allets... Hi ha també un saborós arròs de muntanya i alguna pasta. Entre les carns, destaquen la botifarra d'ànec amb bolets, les guatlles amb fabetes saltejades i cebetes i el rellom de porc caramelitzat amb moscatel".
Fa uns dies, Magda Carlas, al Què Fem? de La Vanguardia va donar el seu punt de vista, positiu: "La relació qualitat-preu, els filets, les racions i el tracte".