divendres, de maig 26, 2006

Katmandú, a Barcelona

En Txerra Cirbián ens proposa avui un restaurant de terres ben llunyanes:
Restaurant Kathmandu. Carrer de Còrsega, 421 (cantonada Bailén). Barcelona (Barcelonès). Telèfon: 93.459.37.69. No tenen pàgina web ni correu electrònic.

Aquest petit restaurant nepalí m'ho va recomanar en Félix, un periodista de la revista Rutas del Mundo, bon amant de la cuina asiàtica. Com va escriure fa uns dies la meva amiga Guillermina Botaya, a la seva crítica de gastronomía a El Periódico: "La cuina tibetana és molt saborosa i aromàtica, si bé una mica pobra". En tot cas, resulta lo suficientement exòtica com per anar-hi i provar-la.
El millor és deixar-se aconsellar i prendre un plat degustació, però podeu escollir. Per exemple, nosaltres ens vam fer dos i dos plats per a probar-ho tot. Vam començar amb pa nepalí, unes samoses (crestes farcides) i momo (pasta farcida de carn i verduretes al vapor), tot acompanyat amb tres salsetes (una, de picant, altre de yogur i una tercera més suau).
Desprès vam prendre una petita parrillada de verdurestes i carn rostida al tandoor, el forn típic: n'hi havia un parell de talls de carn de xai, de pollastre i de vedella, a l'estil nepalí, amb espècies i curry, que eren molt bons. I vam tenir prou per dos.
De postres no n'hi havia massa cosa, la veritat, però vam demanar un gelat de mango que ens va agradar molt.
Per cert: hi ha un menú de migdia que barretja plats d'aquí i del Nepal. De primer es pot escollir entre amanida verda, crema de xampinyons, arrós fregit basmati i daus de formatge fresc paneer. De segon, paó tawa (amb verdures), kukhura chilly (pollastre amb pebrots i xampinyons), vedella al curry i machha mahakali (un peix). Amb beguda, postre o café, per 7,75 euros.
No está pas malament, oi?