dimarts, de juny 13, 2006

Ot, a Barcelona

"Com que fa algun temps que no parlem de cuina creativa, aquesta entrada és per un dels primers restaurants d'aquest tipus que vaig visitar", explica en Txerra Cirbián.
En efecte, ja fa uns deu anys, l'Ot va ser un dels primers restaurants de Barcelona capital en oferir un menú degustació "a l'estil" dels del Ferran Adrià, però a un preu més raonable (preus irraonables són els 130 euros de l'Evo d'en Santi Santamaria).

Restaurant OT. Carrer de Còrsega, 537. Barcelona (Barcelonès). Telèfon 93.435.80.48. S'aconsella reservar. Pàgina web: http://www.otrestaurant.net/. Adreça de e-correu: otrestaurant@hotmail.com

"Recordo que la primera vegada que hi vaig anar al seu repetit local de Gràcia (ara són a un més ample, prop de la Sagrada Família), em vam sorprendre. Era (i és) un menú degustació fix, que canvia cada mes. Consiteix en un parell d'aperitius, un parell d'entrants, un peix, una carn i dos postres, encara que actualment ofereixen un menú reduït i també els plats de mida normal, de ració."
"Va ser la primera vegada, també --i vaig pensar aleshores que era una xorradeta de modernets-- en que ens van possar oli verge d'oliva i diferents pans per sucar, com mig aperitiu."
"Nosaltres vam anar a celebrar un aniversari i vam prendre el següent menú: salmó fumat amb espècies del món; crema de remolatxa, formatge fresc i vinagre; braç de gitano de mango i foie amb dalira i café; rissotto de tripetes de bacallà, sobrassada i taronja; lluç amb celeri, crestes de gall i salsa de pollastre; filet de porc ibèric amb plumcake de farigola i puré de carbassa; corte de cacau i xocolata blanca amb pipes; i una sopeta de pastanaga claffotis de safrà i sorbet de pinya."
Tot plegat, impressionant.
De vins, vam prendre un vi blanc de Costers del Segre. Amb cafés, em sembla recordar que vam pagar uns 40 euros per cap. "Pot semblar car, però val la pena".

El cuiner Ferran Caparrós és el xef i propietari del local i, segons aquest enllaç, "va arribar a l’alta gastronomia procedent de l’alta pastisseria. El seu mestre va ser Antoni Escribà, i això fa que els seus postres també siguin exquisits." A la xarxa n'hi ha molta informació, com ara a Verema.com, on hi ha comentaris de clients molt satisfets.

2 comentaris:

Oriol Lagé Altés ha dit...

aquest tal Ferran Caparrós, no sap res de cuina i tot el que ha après ho ha fet dels antics propietaris i creadors de l'Ot i del seu esperit, crec recordar que es deien Felip i Oriol, crec que el reconeixement se'l mereixen ells, ja que molts dels plats del "nou Ot" son del receptari dels antic propietàris. És una pena que hi hagi gent que s'aprofiti d'aquestes coses sense reconeixer qui el va posar on és ara.

Anònim ha dit...

soc client del Ot i, amb els anys, amic del Ferran i conec tota la historia del Ot doncs hi vaig des de els començaments,i crec que aquest uri, es el mateix oriol ex propietari, que no va ser capaç de tirar endavant el restaurant i va decidir abandonar el vaixell, després de la mala gestió a l'OT i al Bar Turo que va ser ruïnosa, etc... però en el cas que no ho sigui, explicar-li al uri que, jo que hi vaig cada mes, els plats en un 70% son nous i que els altres son evolucions dels plats que ens agraden molt als clients i que crec que es licit que els continuï fent doncs va estar uns anys exercint de cuiner al restaurant mentre el Felip i el Oriol eren propietaris, per tant ell també te quelcom que veure amb aquests plats...
I simplement despedir-me dient que per la vida val mes passar-hi amb bona energia i no posant pals a les rodes de la gent, gracies.

Marcel