dissabte, d’abril 29, 2006

Terra d'Escudella, a Barcelona

El ja llunyà 28 de febrer, en Carles Pina ens va sugerir aquest restaurant, però no en teniem més informació. Però El Periódico va publicar dijous passat, 27 d'avril, un article signat per la seva crítica de gastronomia, Guillermina Botaya, amb el títol de "Bulliciós i de bon rotllo", que ajuda a completar la imatge del local. Aquest cap de setmana potser estarà tancat, però així ja teniu més informació.

Terra d'Escudella
Carrer de Premià, 20. Barcelona (Barcelonès). Telèfon: 93.422.16.13.

Pina ens va dir el següent: "Fa dies (la setmana passada) vaig comentar que havia anat a un restaurant, però no tenia referències. Ara ja les tinc: és gent jove, menjar tradicional català. Hi vaig menjar un llom amb una salsa molt bona i de primer trinxat del pirineu amb cancelada, valia uns 7 o 8 euros... Només hi he anat un cop, així que no poso la ma al foc per ells, però fa bona pinta".

I la crítica d'El Periódico diu això: "Bulliciós restaurant obert a la plaça d'Osca, freqüentat per una majoria de gent jove i amb inquietuds. La cuina no té complicacions, però sí intencions, i per això, el sol.licitadíssim menú de migdia inclou propostes molt bones, com el cuscús, les carxofes al forn, l'hamburguesa de sardina, les mandonguilles... No en va un dels cuiners procedeix del Marroc i aporta un suggestiu toc de coriandre o una aroma de comí a alguns plats.
No obstant, la majoria d'aquests pertany a la tradició catalana: el dimarts, fideuà; el dimecres, llegums; el dijous, paella, evidentment; el divendres, escudella... Naturalment, abunda la pasta, i també preparen gaspatxo.
Cuiden les postres i ofereixen una insòlita varietat de begudes amb denominacions d'origen català, com a mostra de riquesa autòctona i d'una dimensió pedagògica de què hi ha altres mostres.
Als matins preparen uns esmorzars fantàstics: es llueixen en particular amb els entrepans, que és una de les especialitats a què dediquen molt interès i que serveixen també a les tardes i a les nits, juntament amb les amanides. Tanca el dissabte al migdia i el diumenge. Menú, 7,50 euros."

1 comentari:

Anònim ha dit...

Realment val molt la pena, és molt acollidor i el tracte amb el personal és de tu a tu.
Jo sóc de Les Corts i quan puc baixo a fer una cervesa o reservo per sopar amb els amics.

Per mi, el millor és l'ambient que s'hi respira!

Salut!