dissabte, de març 11, 2006

Bar Pinotxo, a Barcelona

"Es fàcil, ho sé, però es tracta de recomanar llocs on hem estat i aquest es un dels meus favorits". La frase, correspon a en Pere Castells, que explica detalls d'aquest popular restaurant de Barcelona.

Bar Pinotxo o Pinotxo Bar
Mercat de la Boqueria, 66-67. Barcelona (Barcelonès). Telèfon: 93.317.17.31
El programa de TV-3 Cuines li va dedicar aquest espai.

Es un petit bar, petitisim, típic de mercat, que trobarem entrant a La Boqueria a ma dreta... es confon entre les desenes de parades en aquest mercat però es inconfusible, únic. Cuina de mercat autentica.

El regenta Joan Bayé, Juanitu pels amics i clients, els vertaders amics... tothom ho es, només estar-hi una estona, la que dura el dinar t’adones que tothom l’estima i el respecta. No cal que et conegui, sembla que tota la vida l’has tingut de veí. El seu somriure permanent t’ajuda a no estar sol.

No puc recomanar res en especial, no te carta, no te llista, ell es la llista. Deixar-se recomanar per ell es imprescindible, obligat...
- “Carn o peix?", et pregunta... "I per veure? Una copeta de cava?" Naturalment, t'hi pots negar... "Uns xipironets saltejats amb unes seques és el que et posaré", et diu ... i nari nan.

No demanis un entrepà de pernil, de truita i menys una pasta. Aquest lloc no es per això, no s’ho mereix... Digues que estàs en les seves mans, n'hi ha prou. Tant senzill com això...
Tot es deliciós, boníssim. No oblidem que estem en el mercat.
Per algunes publicacions i per mi també, el millor del món.

Web? Qui vol web, si el que funciona perfectament es el boca-orella-boca? Perque web? Li fa falta? La resposta es no. Però, si tot i així, en teniu dubtes, poseu "Boqueria" i "Pinotxo" a qualsevol cercador i tothom en parla, castellà, anglès, italians... Estic segur que es inevitable que al Japó també el coneguin.

Que faria en Joan si tingués un restaurant? No m’ho vull imaginar, però a vegades millor no tenir-ne. Perquè? El seu contacte directe amb la gent l'omple i en te prou per viure. És el que vol, viure. Hi ha algo millor que això?

Preu? A qui li preocupa el preu (no és car). Anar-hi no en te. Potser un llibre el podria descriure. Tota una institució.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nada recomendable. Excesivamente caro para ser autoservicio, estar en un entorno sucio, y freir con aceite de mala calidad. La carta es muy reducida y el dueño no te deja elegir.

Pierre Roca ha dit...

Lamento discrepar, señor anónimo. No se puede ir al Pinotxo como quien va al Lasarte o al Gaig o al Àbac. No es barato, nunca lo ha sido, pero la calidad lo compensa con creces. No es un autoservicio, tampoco lo ha sido nunca, está situado en un mercado, con todo lo bueno y lo menos bueno que ello comporta y la carta es muy reducida, por supuesto. Nada peor que las cartas desmesuradas. El dueño es sobre todo protagonista y ejerce de ello. Por suerte el Pinotxo no gusta a todo el mundo. En caso contrario no podríamos disfrutar nunca de ese rincón tan especial. Pierre Roca.