dimecres, de març 15, 2006

Cal Papa, a Pontons

En la primera consulta de restaurants de la llista, en Benjamí Villoslada va citar aquest local.

Cal Papa. Carretera de Santes Creus, s/n. Pontons (Alt Penedès. Barcelona). Telèfon: 93.898.70.53. No té pàgina web ni correu electrònic.

I en Benjamí ens el va recomenar amb aquestes paraules: "A jo m'agafa enfora, però quan vivia al continent m'escapava un parell de cops l'any a Cal Papa, Pontons. Si no ha canviat, era un festival".
I avui mateix (15/3/2006), ha afegit: "Fa molt, tant com 10 anys. Aleshores eren 40 euros per cap i seure. Començaven a portar plats i plats i més plats de marisc (només el salmó fumat, pernil, endívies i succedani de caviar queda fora la definició). Tants que feia basarda. Sense cap preparació especial, tret de la vieira: bull amb llorer. No era sempre igual: podia haver-hi percebes, cargols punxents o no, depenia del que hi hagué al mercat, suposo. Les boques i la vieira no faltaven mai."
I l'apunt: "Al final et portaven bosses per endur-te el que sobrava... però en el nostre cas no sobrava!"
Com saveu, aquestes sugerències són les millors, perquè són les viscudes. De fet, a la xarxa no n'hi gaires referències.
Algunes dades turístiques del poble es poden trobar a Alt Penedès.net i a Troc.com, on expliquen que Pontons és el poble més alt de la comarca (632 metres), per exemple.
I un mapa per anar-hi, a Via Michelin.

En Manuel Julià, avui (15/03/06) diu:

Hola, sobre el que esteu dient del restaurant Cal Papa de Pontons us voldria dir que jo hi vaig anar fa molts anys, i era això que dieu que donen molt de menjar, sobretot marisc bullit, etc, i que després et donen la bossa per emportar-te el que et sobrava.

Però l'altre dia un amic meu que coneix el restaurant em va dir que fa un temps es va morir el pare, que era el que portava el negoci, i que ara el porta el fill, i la cosa sembla ser que ha baixat bastant en qualitat. Només us volia dir això perquè de vagades les coses van canviant i allò que abans era bo al cap d'un temps ja no ho és tant.

Ah, i felicitacions per la web dels restaurants, crec que ens serà molt útil.
Gràcies

En Benjamí, respon:

Vaja, aquell home era l'ànima del negoci, sí. Va morir jove, idò :(

En anar-hi quatre companys carpantes de l'empresa del Vendrell --amb qui encara col·laboro, tele-col·laboro-- i acabar-nos-ho tot, l'home es picava i portava uns quants plats més :)

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre el que dieu, dir-vos que el Sr Joan amo del Papa, no va morir, es viu!! va patir un accident de cotxe i esta a una residencia ben cuidat, ara el porta la seva filla i el gendre. I si que es veritat ell era l anima i ja no es ho mateix!! el tracte no es igual...

Anònim ha dit...

HOLA| SÓC CLIENTA DEL RESTAURANT EL PAPA DESDE FA MOLTS ANYS . JA ANAVA AMB ELS MEUS PARES CUAN ERA PETITA, PER AIXÓ ESCRIC AQUET COMENTARI. COM PODEU DIR DE UN NEGOCI " UN AMIC QUE VA ANAR FA MOLTS ANYS EM VA DIR..." O " EL TRACTE JA NO ÉS IGUAL" GRACIES A DEU, QUE NO SENYORS EL MÓN EVOLUCIONA I AIXO ÉS EL QUE ELLS HAN FET. EL SENYOR JOAN ERA UN GRAN HOME PERÓ POC DONAT AL TRACTE AMB LA GENT. EL MEU PARE EXPLICA QUE EL PRIMER COP QUE VA ANAR AL PAPÁ EL SR.JOAN LI VA PREGUNTAR : SAP EL QUE FEM? NO MÉS FEM MARISC, LI VA DIR I EL MEU PARE VA QUEDAR SOPTAT. AVUI EL PORTAN EL GENDRA I LA FILLA QUE US ASEGURO QUE SÓN UNS GRANS PROFESIONALS, I PER CERT MOLT SINPATICS. SI VOLEU SABER EL QUE ÉS LLEPAR-SE ELS DITS ANEU QUE US AGRADARÁ . PER DERT HAN OBERT UN HOTELET RURAL , UNA CUCADA ES DIU EL MOLÍ I EL PODEU VEURE A TOP RURAL, TAMBÉ ELS COMENTARIS DELS CLIENTS QUE SÓN GENT QUE HA MENJAT A CAL PAPA, NO QUE PARLA DE OIDES.
AH| FELICITATS PER LA CUINA DE LA LLISTA.

Anònim ha dit...

hola ! sóc la Marc de Tarragona, felicitats per la pág.
Jo també sóc client de, cal papa, i no es per dir-ho , bastant habitual, i sempre he menjat molt bé, tinc negoci i porto els meus clients, tots tornan amb les seves families ,per alguna cosa serà? Crec que és un lloc com a casa, amb una cuina molt encertada i que dir de la mariscada, sense paraules. us ho recomano.

Anònim ha dit...

GENIAL, AIXÓ ÉS QUE PENSO I SENTO .
HE ESTAT AQUET CAP DE SETMANA, I HE MENJAT COM FEIA TEMPS QUE NO MENJAVA, QUIN MARISC, QUIN TRACTE... FELICITATS NOIS!!
JOAN SEGURA FORNELLS.

Anònim ha dit...

Hola
jo i vaig estar fa dies i la veritat que fa pena el servei sembla un bar de carretera.
salutacions

Anònim ha dit...

Jo hi vaig estar ja fa uns 20 anys. La veriat es que em va meravellar. I el més important, l'amo, que em sembla que s'apellidava Holgado, et deia ben clar. Tot el que us donem, és congelat. Però tot estava boníssim i, al final, et donava una bossa per endur-se el que havia quedat

Anònim ha dit...

HOLA BUENAS NOCHES ! QUEREIS COMER COMO NUNCA, PUES BIEN CUANDO VAYAIS AL PAPÀ DECIRLE A LA CARME QUE ÉS LA CUINERA , QUE OS SORPRENDA, DEJAROS LLEVAR POR SU INTUICIÓN TANTO EN LA COMIDA COMO EN LA BEBIDA, NO OS DEFRAUDARÁ OS LO ASEGURO.
POR EL TEMA DE ME PARECE UN SERVICIO DE BAR DE CARRETERA, CREO QUE UN MAL DÍA LO PUEDE TENER CUALQUIERA, A MI SIEMPRE ME HAN SERVICO BIEN...NO SÉ, AH! SE LO HE COMENTADO A LOS DUEÑOS, ESTAS COSAS SIEMPRE VAN BIEN PARA MEJORAR.
SALUDOS

Anònim ha dit...

Hola, Jo sóc la filla de la cuinera i la neta del senyor Joan, només dir-vos que aquí intentem fer-ho lo millor possible el que sabem fer, que és cuinar, i que a pocs llocs de l'Alt Penedès o d'aquí aprop podreu trobar un restaurant com el nostre, pizzeries les que vulgeu i més, però un restaurant de la qualitat d'aquest pocs, i no ho dic perquè sigui el meu sinó perquè crec que tinc molta més cultura gastronòmica i crítica que molts dels que heu comentat en aquest blog, ja que en la meva família som molt donats a anar de restaurant també. Respecte això del bar de carretera, senyor... vostè sap que és un bar de carretera? no crec que hagui visitat gaires. El servei és el més familiar (treballem tota la família en ell) i agradable que et pots trobar, poder muns pares varen tenir un mal dia, ja que som persones, però nosaltres el que pretenem és que tothom sortí content i si vostè no ho va fer, millor que ho comenti en persona, que vostè és el client i és el que paga, per tant, vostè mana. Només puc dir que esteu completament equivocats respecte el meu avi, com bé a dit la persona que a comentat més adalt, no era senyor donat a els tractes amb la gent, simplement feia gràcia per la manera que tenia de ser, i per cert, ja va morir fa uns anys. Clar que no és el mateix, les coses canvien, ja no podem servir una mariscada a 40 euros senyors... que penseu que os donaran avui en dia marisc com cal a aquest preu,¡ VA HOMEEE ! només en el WOK trobareu marisc a baix preu i a saber d'on ve, que els temps avancen i els preus pujen i comprar de qualitat cada cop és més difícil. A més a més ja no només podem servir mariscada, hem de fer altres coses, abans si que es podia fer perquè tot era diferent. Ara també tenim un hotelet rural, tal i com han mencionat més a dalt, i continuem servint mariscada a un preu adequat a els temps que corren, també donem bosses per a que la gent s'emporti el que els hi ha sobrat, les costums no es perden però hi ha coses canvien.
Si voleu gaudir d'un dinar com cal, veniu AL PAPÀ. Qui millor pot dir com es menja en aquest restaurant que jo mateixa, que hi dino, sopo i esmorzo tots els dies aquí.
Atentament l'Erika, una Holgado.

Anònim ha dit...

En resposta a l'Erika, tan sols mireu la data de publicació d'aquesta entrada: és de l'any 2006 i el blog no s'ha actualitzat fa mooolt temps.
La gent de la llista de l'internauta tampoc existeix. En tot cas, farem un pensament sobre com deixar clara la seva antiguitat o esborrar-ho.
Salut!
Un llistaire