dilluns, de març 13, 2006

Fonda Sala, a Olost del Lluçanès

El company de la llista Joan Lluís ha fet aquesta recomanació:

Fonda Sala. Plaça Major, 17. Olost del Lluçanès (Lluçanès).
Telèfon 93.888.01.06. Pàgina web: www.fondasala.com. Correu electrònic: info@fondasala.com

"És a uns 20 kilòmetres de Vic, al Lluçanès (encara que per imperatiu legal som comarca d'Osona). Com diu el llibret Osona, terra de cuina, el seu chef, en Toni Sala, és el referent indiscutible de la nova generació de cuiners osonencs. La caça i el celler l'han fet famós. Te una estrella Michelin".
En Joan Lluís afegeix: "Jo en faria dos divisions: la del menú de diari i la part de la gran cuina.
Per els dies de cada dia també te un menú variat i be de preu. Un exemple, avui, dilluns, 13 de març (13/3/2006): amanit, canelons, bacallà i macedònia. Vi, aigua i pa, sense cafè, 8 euros. Poques ocasions he tingut per anar a la part que jo en dic de gran cuina i totes convidat per tant no sé com les gasten en la factura però sí que queda el bon record dels plats."
"Finalment i com anècdota, us diré que per les festes del poble fan una xocolata desfeta [per la gent que fa una caminada de 20 kilómetres] que sempre fan curt i si no t’espaviles et quedes sense... Com podeu suposar la Fonda Sala es el restaurant del meu poble, Olost, però si en parlo bé no es per amor de mare".

Precisament la Guia Michelin comenta: "Especialidades: ensalada de alcachofas y vieiras marinadas y su royal del coral aliñado con aceite de trufa; milhojas de lubina y trufa, con láminas de patata del buffet y compota de cebolla (enero-marzo); lomo de liebre mechado con cerdo ibérico al agridulce y puré de boniato (octubre-febrero)".